Waar vind je de Montfortparochie?

Corellistraat 231

Plattegrond 2014.JPG

De Montfortparochie ligt in de Stokhasselt in Tilburg Noord, ten noorden van het Wilhelminakanaal.

In het gedeelte tussen de Midden Brabantweg ( de vroegere Gorinchemse Baan,) de Heikantlaan en de Stokhasseltlaan.

Rijdende in de zijstraten van deze Stokhasseltlaan, de Componistenlaan of de Dirigentenlaan volg je de borden “Montfortkerk”.

Achter de kerk, in de Scarlattistraat vind je een parkeerplaats.

Ook vóór de kerk, in de Corellistraat 231 ( = in een hofje) kun je de auto kwijt.

De Montfortkerk is een lage kerk, die lijkt op een gemeenschapsgebouw.

Je moet hem zoeken, onze kerk, enigszins verscholen als hij ligt tussen de huizen. Het is een bescheiden ruimte vergeleken bij de kerkgebouwen, die in vroeger dagen werden opgetrokken.

Je kunt het jammer vinden, dat de tijd van de kathedralen voorbij is, maar het is nu eenmaal een feit.

Toch heeft zo'n kleine ruimte zijn aantrekkelijkheid. Door zijn beperkte afmetingen wint het aan intimiteit.

Dit laatste is trouwens van het begin af de zorg geweest bij de bouw van de kerk in de Stokhasselt. Als er een kerkruimte komt dan moet dit een gebouw zijn, waarin men zich thuis voelt, dat sfeer bezit. Ja, de kerk moet een warm hart zijn in onze door flats omzoomde wijk.