GEMEENSCHAPSOPBOUW.

Waarom Gemeenschapsopbouw?

Om gemeenschap tot stand te brengen is het nodig, dat er een goede communicatie is tussen de individuele leden. Goede communicatie kan betrokkenheid wekken en bevorderen.

Eén onderdeel van communicatie bestaat uit informatie. Wie op de hoogte is, goed geïnformeerd over wat er gaande is, kan daarin de motivatie vinden een eigen bijdrage te leveren aan de totstandkoming van gemeenschap.

Een ander belangrijk onderdeel van communicatie is onderling contact. Wezenlijk onderdeel van gemeenschapsopbouw is daarom tevens: bevorderen van onderlinge contacten tussen de ingeschreven leden.

Redactie “Montfort Onderweg”

Contactpersoon Joep Rietveld ( tel. 013 4550703; e-mail: petjoeprietveld@home.nl )

De Montfortparochie heeft een eigen parochieblad: “Montfort Onderweg”

Het verschijnt zeven keer per jaar.

De inhoud van dit blad vindt u op de homepage onder “Montfort Onderweg

Bezorgdienst “Montfort Onderweg”.

Contactpersoon: Jeanne v. d. Besselaar. ( tel. 013 4555847)

Deze groep parochianen zorgt er voor dat al degenen die graag op de hoogte blijven van het geen er reilt en zeilt in de parochie dit blad ontvangen.

De contactpersoon voor het rapen/nieten/vouwen: Rian van Erve. ( tel. 013 4559004)

Website.

Sinds mei 2009 beschikt de Montfortparochie over een eigen website.

Contactpersoon en webmaster Truus Bennebroek-van Noije ( tel. 0416361630; e-mail: bennoije@home.nl

De site vindt u op www.montfortparochie.nl

Informatieboekje en Adressengids.

Behalve “Montfort Onderweg” komt er op gezette tijden een handig, klein Informatieboekje uit met alle relevante gegevens over de parochie.

Alle vrijwilligers ontvangen een boekje met de adressen van allen, die als vrijwilliger in de verschillende groepen actief zijn.

Parochiesecretariaat.

Contactpersoon: Corrie Coolen. (tel. 013 455 6326)

Het parochiesecretariaat bevindt zich in het Parochiecentrum, links van de ingang van de kerk.

Het is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 15.00 uur.

In de vakanties van 13.00 uur tot 14.00 uur.

Fietstochtgroep.

Contactpersoon: Lies van den Meijdenberg. ( tel. 013 5114044)

Rond de afsluiting van het pastoraal werkjaar organiseert deze groep een fietstocht, waaraan jong en oud kan meedoen.